Foto galerije Facebook Twitter Youtube
  

Shop

 

Vruće ponude

NeilPryde zimska odjela na velikoj akciji!

04.03.2015, 12:40

 

Došlo je vrijeme kada se windsurferi, kajteri i SUPaši bude iz zimskog sna i upućuju do najbližu vodene površine! Pošto je zima dobrano produljila, morate se utopliti i opskrbiti zimskim odjelima - a kada je bolja prilika nego upravo sada?!


Cijene sa Sajma Nautike vrijede još tjedan dana!

24.02.2015, 12:45

Tko je posjetio Zagrebački Sajam Nautike vidio je da imamo opako dobru ponudu, bogat izbor i odlične cijene. Naravno, mi uvijek imamo dobre cijene ali ova sajamska ponuda je nešto posebno. Nudili smo bogati ekstra popust i poklone. Ako niste stigli do Sajma Nautike ili zbog gužve na našem štandu niste uspjeli dobiti ponudu za željeni; Kajak, SUP, Windsurf, Tubu, Bananu, Kite, Wakeboard… javite nam se još ovaj tjedan!


VELIKO SEZONSKO SNIŽENJE 50-60% !

08.01.2015, 20:00

 

Malo po malo došlo je i to vrijeme... raznoraznih akcija i sniženja. I ove godine Surf Shop za vas je pripremio svoje VEEELIKO sezonsko SNIŽENJE. Nismo htjeli komplicirat i tražit od vas likeove, shareove i raznorazne igre već smo cjelokupni snowboard gear stavili na VELIKI POPUST. U prosjeku na ovogodišnju robu popust je 45-50% dok nekih lanjskih artikala možete naći i po 60+%!


Spasimo božićne kuglice – Božićni super popust!

18.12.2014, 08:00

 

Surfshop treba vašu pomoć! Donesite zaboravljene kuglice u Surf Shop gdje ćemo im mi pružiti novu priliku da povrate staru slavu. Naravno, vaša darežljivost neće proći bez lijepe geste s naše strane, svakog donositelja nagrađujemo s popustom do 50%! Ili ako ima još vas koji čuvate neku sportsku jaknu, koju ste prerasli ili vam više nije in, znamo klince srednjoškolce iz doma A.G.Matoš koji će vam biti zahvalni...


Snowboard Setovi - najbolja ponuda sezone!

12.12.2014, 15:22

 

Set - snowboard i vezovi! Kako bi Vam olakšali izbor nove opreme koja će slušati vjerno sljedećih godina na snijegu predstavljamo odličnan izbor snowboard dasaka i vezova po odličnoj cijeni.. Set, gem, meč!AnketaBeach start

Beach start i vodeni start: Kad zaškripi...

Kad bih morao odlučiti koji je to najnaporniji dio windsurfinga, bez obzira na vještinu i iskustvo, to bi bilo dizanje jedra iz vode. Ako imate malu dasku i jedro s kemberima, na valovima to predstavlja problem. Izvlačnje jedra iz vode može vas totalno iscrpiti. Zato su surferi smislili beach start i vodeni start. Da bi ih izveli, ne morate biti body builder. Zapravo ih možete izvesti bez ikakvog napora, ako ima dovoljno vjetra i ako se pravilno izvodi. Objasnit ću kako se radi beach start i nastaviti na vodeni start, jer su vrlo slični.

1. startajte u vodi koja je dovoljno duboka da vam perajica ne grebe po dnu
2. usmjerite dasku od obale s dovoljno prostora za start
3. prednjom rukom primite boom bliže jarbolu, tako da je kraj booma niz vjetar
4. uhvatite boom zadnjom rukom. Trebali biste osjetiti kako vas jedro vuće
5. stavite zadnju nogu između prednjih i zadnjih fuseva. Još ne prebacujte težinu na nju
6. pritegnite jedro zadnjom rukom savijajući je u laktu, dok prednja ostaje ispružena. Nagnite jedro blago prema naprijed i prema gore. Jedro bi sada trebalo jako vući i pritišće dasku (mast foot pressure).
7. dok zatvarate jedro zakoračite naprijed, prenoseći težinu na zadnju nogu i odgurnite se prednjom nogom
8. sad, kad ste gore otvorite malo jedro da vas ne katapultira, tj. ne pretegne na drugu stranu.

Mogući problemi:
1. jedro me ne može povući na dasku
To se može događati kada nema dovoljno vjetra ili zato što niste dobro zatvorili jedro i "napunili" ga vjetrom. Ne zaboravite, da bi napunili jedro trebate saviti zadnju ruku dok prednja ostaje ispružena, a jedro gurate prema naprijed i gore. Možda biste trebali stati bliže dasci da bi se jedro više podiglo i time više vuklo.

2. kraj daske mi tone
Ne smijete prerano opteretiti dasku. Pustite da vas jedro digne, tek tada opteretite dasku, dok ju balansira opterećenje jedra.

3. nakon što sam se popeo, padam nazad na leđa
Previše i prerano opterećujete dasku. Ako je vjetar preslab, savijte malo koljena umjesto da se naginjete nazad.

4. daska se okreće u vjetar
Da biste to izbjegli, nagnite jedro malo naprijed i zatvorite ga. Nemojte stajati uspravno ili se naginjati prema naprijed. Pasti na leđa je OK, ali za pad prema naprijed nema izgovora.

Cijelu proceduru ponovite više puta dok vam ne "sjedne". Kad ste to savladali spremni ste za učenje vodenog starta.

Vodeni start je sličan beach startu. Najbolji način za učenje vodenog starta je izvođenje beach starta u plićaku, koji se postupno produbljuje. Kako vam bude bolje išlo, tako ih izvodite iz sve dublje vode, dok ne dođete do vode do prsa. Kad ste dotle došli, savladavanje vodenog starta je lako. Jednom mi je netko dao savjet koji mi je puno pomogao: "Vodeni start je kao da navlačiš plahtu preko glave. Moraš se skroz podvući pod boom..." Sjetite se toga kad budete u toj fazi.


Prva stvar kod vodenog starta je namjestiti jedro u pravilan položaj. I dan danas mi je najnapornija stvar namjestiti jedro za start.
Jedro treba biti okrenuto jarbolom okomito na vjetar, s krajem booma niz vjetar. Daska treba biti okrenuta blago niz vjetar, dok joj je kraj okrenut prema vama, a vjetar vam je u leđa. Nekom sa strane se to možda čini jednostavnim, ali to može biti prilično naporno. Zapamtite, uvijek pustite da vjetar radi za vas. Evo par trikova kako si to olakšati:

1. jedro je okrenuto u vjetar Namjestite jarbol okomito na vjetar. Kad namještate jedro, uvijek plivajte jarbolom naprijed, a ne krajem booma, jer ćete inače potopiti jedro.

2. kraj booma je okrenut u vjetar Ako je jedro krajem booma okrenuto u vjetar, morate oplivati oko jedra i podići kraj. Vjetar će ga uloviti i prebaciti na drugu stranu.

3. daska je okrenuta u vjetar Da biste okrenuli dasku niz vjetar, primite dasku za vrh i gurnite ju niz vjetar držeći pri tom drugom rukom boom pri jarbolu. Nogom možete vrh daske gurnuti još dalje od sebe.


Sada bi vaša daska trebala biti savršeno postavljena za start.

1. dignite boom iz vode i naslonite ga na dasku tako da glava booma legne na kraj daske. Ako ne doseže dasku spustite boom ili pomaknite jedro na dasci (na šini) naprijed.
2. uhvatite jedro za jarbol iznad booma i dignite ga koristeći se krajem daske, tako da ga vjetar digne. Zatim primite boom zadnjom rukom i prebacite prednju ruku s jarbola na boom. Dignite jedro visoko iznad glave držeći jarbol okomito na vjetar.
3. stavite zadnju nogu ispred zadnjih fuseva, a prednjom plivajući održavajte smjer daske
4. dok punite jedro savijte koljena da bi bili bliže dasci i da bi digli jedro više. Sad biste trebali lagano krenuti. Time jedro opterećuje dasku i pomaže dasci da uhvati smjer.
5. prednjom nogom trgnite kao da plivate i prebacite više težine na prednju ruku dok vas jedro izvlači iz vode i prema naprijed. Zapravo zanjišete svoju težinu prema naprijed
6. kad ste se popeli malo otvorite jedro da vas ne prebaci i krećete


Evo par korisnih savjeta:

1. niži boom olakšava vodeni start (kraća poluga), ali se teže jedri. Ako dobro jedrite, a odlučili ste naučiti vodeni start, spustite malo boom. Nakon što savladate vodeni start, počnite polako dizati boom nazad
2. prsluk olakšava plivanje i manevriranje jedrom u vodi
3. SVE je lakše u uvjetima bez valova
4. dobro natrimajte jedro. S loše izbalansiranim jedrom sve je teže
5. dobro nategnite jedro, kao da idete na jak vjetar. Time ćete olakšati učenje
6. "Mogući problemi" koji se odnose na beach start, vrijede i za vodeni start
I sad mislite da znate vodeni start. Svaki put kad radite vodeni start bit će drugačije zbog vjetra, valova ili jedra, zato nastavite vježbati pri različitim uvjetima i ne odustajte. I nemojte prerano odbaciti uže za dizanje jedra nakon što se naučili vodeni start, jer kad padne vjetar trebat ćete ga da se vratite.

Slike vodenog starta iz http://www.daily-dose.de/