Webshop

Baci like

Jubito

Newsletter

Kajak - Kako i što kupiti?

Želim kajak ili kanu, nešto na vesla?

Pa tu nema filozofije!?
Koliko je god veslanje jednostavan sport, toliko izbor adekvatnog plovila može odrediti budućnost vašeg bavljenja njime, tj. hoćete li uživati i svaki dan ponovo sjedati u svoj kajak ili ćete jednostavno zaključiti da je to bezvezno, nefunkcionalno plovilo, sve to prilično ovisi o vašem izboru na samom početku avanture. Ako znate što tražite naša kompletna ponuda kajaka i opreme nalazi se na novom webshopu ili klikom OVDJE...

Kajaci u raznim formama, postoje od pamtivijeka, istina doba tehnološkog napretka donijelo je novi dizajn i neke sasvim nove tipove kajaka i jasno nove materijale.


Prvo je pitanje, što želite?

- Tražite obiteljsku zabavu, sportski doživljaj ili kompromis između toga?
- Želite kajak za more, divlje rijeke, kanu za mirna jezera ili kompromis između svega toga?
- Za koliko osoba trebate kajak?
- Ribič ste?

- Tražite kajak za najam? -više informacija na linku

Sit-In kajaci

Sit in kajaci se dijele na rekreativne (morsko-riječne kajake), sportske ( još uvijek multi funkcionalne), touring kajake namijenjene za more, jezera i mirne rijeke i na kraju male white water - kajake za divlje vode.

Glavna prednost ovih kajaka je nizak položaj sjedenja i time pravilan položaj kičme u veslanju. Njihova je orijentacija više sportska, koriste se, gotovo uvijek u kompletu s špric dekom, jer bez nje s lakoćom postanu kadica za kupanje...

U ovaj se tip kajaka sjeda s obale. Ako je vaš izbor duže veslanje kao trening; putovanje na duže ture ili pak spuštanje po divljim vodama onda su Necky Kayaks - Sit-In kajaci pravi izbor za vas

Sit-On-Top kajaci

To su nepotopivi kajaci na kojima se sjedi.

Sjedite na kajaku koji vam omogućava da ne sjedite umočeni u vodu, već sva voda koja uđe u kajak, kroz rupe za odvodnju izađe van.

VAŽNA RAZLIKA između Sit-In kajak i Sit-On-top je što iz Sit-On-Top kajaka, uvijek gdje god nasred mora poželite, možete skočit, okupati se, zaroniti i s lakoćom ponovo ući. Sit-On-Top su stabilni kajaci koji će vam pružiti savršenu zabavu, bez obzira da li se radi o moru, rijeci ili jezerima...

Dijele se na jednosjede, dvosjede i produžene dvosjede/trosjede…


Kako izabrati pravi tvrdi Sit-On-Top kajak!

Koliko god izbor izgledao lak, jer na prvi je pogled kajak je kajak, razlike su ogromne.

1) Težina, nije najznačajniji faktor ali govori o kvaliteti rotacionog lijeva.

2) Vodljivost kajaka, to je vrlo značajan faktor, na tržištu imate previše kajaka koji jednostavno ne prate smjer i u njim najiskusniji veslači izgledaju kao zadnji amateri, jer ti kajaci uz sav trud, bespomoćno vrludaju lijevo, desno.

3) Kvaliteta, jedan od značajnijih problema kvalitete proizvoda na Hrvatskom tržištu je što nekolicina uvoznika uvozi B-grade, tj drugorazredne proizvode. Naravno od njih čete ćuti da se radi samo o estetskim sitnicama, ali razlike između ispravnog proizvoda i drugorazrednog su znatne, od odstupanja u težini i to na način da je obično to povećanje izraženo na jednoj strani do puno ne baš nevinih detalja.

U usporedbu smo u obzir uzeli samo rotaciono lijevane kajake, one super teške lijepljene ne smatramo konkurencijom.


Naš je izbor da vam ponudimo samo najkvalitetnije kajake u najvišoj klasi!

Obiteljski, najčešći izbor je model Malibu Two, 370 cm dug i 86 cm širok, dvosjed - trosjed. Kajak ima tri sjedeća položaja; prednji, zadnji i srednji. Osnovna je ideja da se ovaj kajak može koristiti kao dvosjed i kao jednosjed kada se sjedi na srednjem sjedištu. Maksimalni kapacitet mu je do 3 osobe ili (dvije odrasle + dijeta) do 192 kilograma ukupne težine. To je najprodavaniji model gdje je odnos cijene i dobivene kvalitete i performansi najbolji.

Pogledaj Malibu Two - klikom OVDJE

Slijedeći u izboru je Malibu Two XL, veći i opremljeniji brat iz serije Malibu Two. Ovaj kajak ima duzinu 410 cm i širinu 86 cm, serijski je opremljen sa sjedištima s visokim komfornim naslonima koji se daju precizno podesiti. Ima nešto istaknutiju kobilicu i time je već više orijentiran prema touring veslanju na moru ili mirnijim rijekama... Kapacitet mu je 226 kilograma i ima prostora za tri odrasle osobe.

Pogledaj Malibu Two XL - klikom OVDJE

Test (TRY)-N'-Buy

Besplatno isprobajte prije kupovine!
Surf Shop vam nudi jedinstvenu mogućnost da unajmite kajak na vikend, a mi ćemo vam kod kupovine odbiti plaćeni vikend najam kajaka.

Rezime...
Sit-On-Top, poli-etilenski kajaci su danas najzastupljeniji kajaci na morima i rijekama... Priča je počela prije 45 godina s Ocean Kayak Malibu Two modelom. Ocean Kayak je najstariji proizvođač Sit-On-Top kajaka na svijetu. Danas stalnim napretkom u tehnologiji materijala i širokom paletom kajaka drži prvo mjesto u prodaji Sit-On-Top kajaka na svijetu. Zatim slijedi odličan Old Town, tvrtka sa preko 100 godina iskustva u gradnji kanua i jednim od svjetski najinovativnijih pogona za proizvodnju kajak i kanua.

Kajaci na pedale

S obzirom da su kajaci na pedale postali jedan trend, Ocean Kayak se posvetio razvoju najefikasnijeg pogona koji će vam uz to pružiti lakoću i jednostavnost korištenja. Tako je nastao najbolji kajak na pedale Malibu Pedal! Pogledaj MALIBU PEDALKajaci na napuhavanje
PVC kajaci, Tekstilni/PVC kajaci i PVC igračke

Kajaci na napuhavanje su kategorija za sebe. Radi se o nevjerojatnoj razlici u dizajnu, namjeni, kvaliteti, na tržištu tih kajaka ima zbilja svakakvih...

Pogledajte našu kolekciju kajaka na napuhavanje - OVDJE

Od kratkotrajnih igračaka koje možete kupiti u trgovačkim lancima između hrane za kućne ljubimce i cvijeća do profesionalno dizajniranih, robusnih, čvrstih kajaka koji bez problema mogu krotiti divlje vode tipa AQUAGLIDE Blackfoot modela.

Osnovno je pitanje da li kajak kupujete za djecu da se malo igraju uz obalu ili želite zbilja uživati u veslanju svojim novim gumenim kajakom.

Kako prepoznati razlike?

Materijal...
Dok su «igračke kajaci» koje će vam neki pokušat prodat na sportskom odijelu trgovačkog lanca, napravljeni od luft madrac materijala i imaju luft madrac ventile, pravi kajaci tipa AQUAGLIDE Blackfoot, Chelan i Klickitat, napravljeni su kao veliki gliser ili veliki aquapark elementi, od debelog PVC-a.

Zatim po kvaliteti slijede Tekstil/PVC kajaci tipa AQUAGLIDE Columbia, Chinook i Rogue modeli, kod kojih je PVC tuba prekrivena tekstilnom presvlakom.

Dizajn...
Postoji «brdo» tih gumi kajaka koji su rađeni po starom konceptu i ustvari su to kanui. Kvaka je u tome da kada u njih uđe voda onda se vozite u spoju kajaka i kade za kupanje i nerijetko veslate za još jednog suputnika od 100 kila.

Test (TRY)-N'-Buy

Besplatno isprobajte prije kupovine!
Surf Shop vam nudi jedinstvenu mogućnost da unajmite kajak na vikend, a mi ćemo vam kod kupovine odbiti plaćeni vikend najam kajaka.Ribički kajaci

Ribički kajaci postali su puno više od običnog Sit-On-Top kajaci opremljenog specijalnim ribičkim dodacima... Modeli su razni od recimo Malibu Two XL Angler ribičkog dvosjeda koji je samo standardan Malibuu Two XL sa nosačima za štapove i dodatnim spremnikom do specifično brzih tipa Prowler Trident serije ili specifično stabilnih kajaka tipa Big Game fishing namjenjenima za lov na Sabljarke i slične ribetine. Današnji adventure ribiči idu u ribolov u kojem znaju satima veslat i fishfinderima tražiti plijen te se kasnije uz GPS vračati kući s morskim psom od 2,5 metara na kajaku...

Izbor je fakat velik i možete ga pogledati klikom OVDJE

Kratki rezime: od Caper Anglera koji je entry level kajak, preko jednog od najpopularnijih ribičkih kayaka na tržištu - Prowlera 15 pa sve do Predatora 13 od Old Towna koji predstavlja vrhunac ribičkih kajaka.


Dodaci.

S obzirom da smo se već raspisali o kajacima pokušat ćemo samo nabrojat više ili manje potrebne dodatke. Najveća ponuda opreme za kajake nalazi se OVDJE a preporučamo nešto od sljedeće...

1) Vesla za kajake po cijenama od 390kn na više
2) Prsluci - Prsluk za kajak/tubu
3) Suhe vreće - da bi vam stvari ostale suhe...
4) AQUAPAC - zaštita za vaše elektronske uređaje, ključeve, novce...
5) Lycra majice - UV zaštita
6) Neoprenska odijela - toplinska zaštita
7) Špric deke - za Sit-In kajake
8) Vesla za kanue

9) Kajak sjedala - za Sit-In kajake ComfortTech - već od 448 kn


KLIKNI I KUPI KAJAK!

Prijava u shop

Korisničko ime (e-mail adresa)

Lozinka

Prijavite se s vašim Facebook računom:

Spoji se putem Facebooka

Zaboravili ste lozinku?

Registracija