Foto galerije Facebook Twitter Youtube
 

Shop

 

Vruće ponude

SUPer AKCIJA na SUP daske uz besplatnu lycru!

11.04.2014, 12:45

 

Kako Stand-Up Paddle kao sport raste iz dana u dan odlučili smo složiti jednu OPAKU akciju na Starboard i Amundson epoxy i wood SUP daske s popustima od 35 do 45%. Ne samo to nego vam uz svaku kupljenu dasku iz akcije poklanjamo i Starboard Team lycru u vrijednosti 400kn! Ovo je zasigurno razlog da budete SUPer i uvedete ovaj predivan sport u vašu svakodnevnicu!


JP Australia 2014 daske po najatraktivnijoj cijeni!

09.04.2014, 10:13

 

Radimo malu nadopunu narudžbe te vam nudimo da se priključite i svoju novu dasku dobijete po najpovoljnijoj cijeni na tržištu! Ovim putem ste sigurni da će te dobiti onu dasku koja vam fali na vrijeme i samo za vas. Požurite i zgrabite najbolje za najmanje!


O'BRIEN Tube, Wakeboardi i Skije - proljetna akcija

29.03.2014, 09:17

 

Kako bi vas sve upoznali s našim novi dijelom asortimana složili smo kul akciju. S O'Brienom smo dogovorili odličan deal i složili fakat povoljne maloprodajne cijene. Imamo već nešto robe na skladištu koju smo doveli za Sajam Nautike i nudimo vam to po super cijeni.


Windsurf oprema s opakim popustom 30 - 50%

14.03.2014, 15:04

 

Sunce i lijepo vrijeme ove godine je nešto uranilo, naravno u obostranu korist, malo manje u onu snowboarderima. Najnoviji Starboard, NP, Severne i JP Australia je sezonu 2014 je naručen pa smo skupili popis stvari koje smo stavili na rasprodaju sa BRUTALNIM popustima do 30 do 50%


Windsurf daske – još 3 dana za najpovoljniju narudžbu

06.03.2014, 08:32

 

Surf Shop 09.03. radi posljednju narudžbu Starboard i JP Australia daska za sezonu ljeto 2014. Pa ako imate ideju koja vam daska nedostaje javite nam i mi ćemo vam složiti najpovoljniju ponudu na svijetu!Anketa“Kitesurf – što mi treba i kako izabrati?„

Kitesurfing je definitivno jedan od najatraktivnijih vodenih sportova današnjice, dok vas visoko u zraku na dvadeset metara vuće močan kite (zmaj) vi klizite po valovima na maloj daščici i jedina veza između neba i mora je vaše tijelo. Zvući močno i izgleda dobro, zar ne... Ali kako izabrati pravu opremu, s kojom ćete na siguran način u najkraćem roku savladati vještinu...

Oprema
-         Cabrinha kites
-         Cabrinha daske
-         Cabrinha trapezi
-         Crazy Fly daske
-         Flysurfer kites
-         NPX odijla i prsluci

Kako postati kiter                                                                                                                
Za razliku od windsurfinga, kitesurfing je malo opasniji sport i obavezno se uči u kvalitetnim centrima uz licencirane kvalitetne instruktore, koji će vas prvo upozoriti na to da se močne sile zmaja nesmiju shvatiti olako.
Jedan od najkvalitetnijih centara na Jadranu svakako je Surfmania centar u Ninu. Centar je opremljen najnovijim Cabrinha zmajevima u veličinama od 2 kvadrata do 15 kvadrata.
Pri izboru opreme se u obzir uzima vaša tjelesna težina i uvjeti na kojima planirate vozit. Primjer: imate oko 80 kg i planirate se voziti na ljetnim maestralima, vjetar jačine 12 do 18 čvorova, vaš će izbor biti X-BOW shape kite veličine 12-13 kvadrata  i dasčica veličine cca 138 x 41. Ako birate Foile kite, izbor veličine je vrlo sličan...
Normalno ako ste teži sve se dimanzije srazmjerno povećavaju.
Kupovina kite opreme je u jednu ruku, što se tiče izbora veličine opreme jednostavnija od windsurfinga, dok su s druge strane nijanse u upravljivosti i kvaliteti proizvoda drastično različite od proizvođača do proizvođača.

KITE - Zmaj                                                                                                                         
Zbog te ogromne razlike u kvaliteti, trajnosti, upravljivosti... mi smo u moru brandova koji rade kiteve (zmajeve) izabrali dva, na svijetu najbolja, CABRINHA Kites u tuba zmajevima i FLYSURFER u foile zmajevima.
U ovom se tekstu nećemo baviti detaljnim opisom različitih shapeova, dizajna zmajeva i tehnologija izrade jer ćemo tome posvetiti jedan cijeli veliki članak. Ovdje pokušavamo u kratkim crtama dati vodič u bitnim stvarima.

CABRINHA Kites je svjetski broj jedan u proizvodnji zmajeva bez ikakvih kompromisa. To je relativno opasan sport i zato CABRINHA svoje proizvode izrađuje po zadnjem tehnološki najnaprednijem shapeu uz korištenje vrhunskih materijala i posebnu pažnju posvećuje finalizaciji proizvoda, kako bi svaki šav bio do zadnjeg detalja savršen.
Pa to je sigurno puno skuplje od onih copie-cat plagijat brandova koji to ofrlje naprave u pola vremena.

Da li meni kao početniku to treba???

Svaki od tih detalja na zmaju, dijeli lako upravljiv kite od teže upravljivog ili neupravljivog. Također tehnologija izrade i materijali dijele trajni kite čiji se materijal i šavovi neće istegnuti nakon mjesec, dva korištenja i učinit ga neupravljivim i zmaja koji će vas i nakon dvije tri, četiri... sezone još uvijek vjerno služiti.

FLYSURFER je njemački proizvođač foile zmajeva. To su self inflatible zamjevi koji posebnim sustavom komora zadržavaju zrak koji uđe kroz usisnike. Besprjekorna njemačka izvedba praćena je visokom tehnologijom korištenom u razvoju. Kitevi su dizajnirani u Dimler-Benzovom zračnom tunelu. FLYSURFER je podbrand SKYWALK-a poznatog proizvođača paraglajd krila.

Flysurfer je prilično dominantan na svom domaćem Njmačkom tržištu i na dobrom dijelu Fransuskog tržišta. Činjenica leži u prilično dobro razvijenim prezentacijskim centrima. Ipak na jednom svjetskom nivou daleko su dominantniji zmajevi s tubama i tu je Cabrinha vrhunac kvalitete.
Kako je patent za stari C shape zmajeva istekao prije dvije godine, tržište su preplavili no-name brandovi s čistim C-shapeom ili hibridnim pomakom prema BOW dizajnu, na koji vrijedi friški patent.
Neki poznati brandovi također pokušavaju na domišljat način, poluuspješno ili neuspješno preskočiti patentima zaštičene elemente BOW tehnologije. Neki se pak brandovi furaju na dizajn i ispod toga nude zastarjeli koncept, nije zlato sve što sja...
Na žalost jako je mali broj proizvođača spreman investirati u proizvodnju do te mjere da dobiju zbilja do detalja savršen proizvod.

Razlike u cijenama
Razlike u cijenama od branda do branda modu biti drastične. Dok ćete za jedan CABRINHA kite morat izdvojit svotu od 800 - 900 Eura, neki zastarjeli poluproizvod ćete naći već za 500 Eur, mada je većina brandova zbog marktinga, sa cijenom samo 150 - 200 Eura ispod cijene Cabrinha zmajeva...

DASKE                                                                                                                               
U kite daskama nema puno filozofije, istina, neki jednostavno nemogu spustiti težinu daske... Razlika u daskama je u relativno sitnim detaljima. Ipak CABRINHA je napravila veliki pomak s novim STRAP sistemom, koji na nevjerojatno jednostavan način spaja standardan fus s tehnologijom wake buce. Trenutno je novi CABRINHA strap najudobniji i najupravljiviji sistem koji postoji na tržištu...
CRAZY FLY boards su vrhunske daske, lagane, odličnog shapea, istina u borbi s novim CABRINHA strap sistemom gube bitku, posebno zbog nevelike razlike u cijeni.

TRAPEZI
Ipak na kraju ali ne zadnja stvar za odabir je trapez. Trapez će biti na vašem tijelu i zbog toga mora zadovoljiti nekoliko važnih parametara. Mora biti udoban, ali ne premekan (premekan trapez vam može stvoriti prevelik pritisak na bubrege).
Ove je godine CABRINHA napokon posvetio pažnju trapezima i nudi vam čisto savršenstvo, to morate jednostavno probat.

PRSLUCI
Neki ih nose neki ne, ali koriste svima, ne služe samo kada se želite odmarati plutajući kao prase, prsluci vas štite od ozljeda torza!?! Skužit ćete kada počnete vrtiti trikove i skakat tj. letjet malo više...

ODIJELA - skoro smo ih zaboravili
Kite odijela razlikuju se u sitnim detaljima o windsurfing odijela i zato je tu NPX, brand koji se posvetio izradi kitesurfing odijela. Kako bi dokazali da su broj 1. izradili su najsavršenji drysuite - Lucifer... Dođite, opipajte, isprobajte, pa odlučite...