Foto galerije Facebook Twitter Youtube
 

Shop

 

Vruće ponude

NeilPryde zimska odjela na velikoj akciji!

04.03.2015, 12:40

 

Došlo je vrijeme kada se windsurferi, kajteri i SUPaši bude iz zimskog sna i upućuju do najbližu vodene površine! Pošto je zima dobrano produljila, morate se utopliti i opskrbiti zimskim odjelima - a kada je bolja prilika nego upravo sada?!


Cijene sa Sajma Nautike vrijede još tjedan dana!

24.02.2015, 12:45

Tko je posjetio Zagrebački Sajam Nautike vidio je da imamo opako dobru ponudu, bogat izbor i odlične cijene. Naravno, mi uvijek imamo dobre cijene ali ova sajamska ponuda je nešto posebno. Nudili smo bogati ekstra popust i poklone. Ako niste stigli do Sajma Nautike ili zbog gužve na našem štandu niste uspjeli dobiti ponudu za željeni; Kajak, SUP, Windsurf, Tubu, Bananu, Kite, Wakeboard… javite nam se još ovaj tjedan!


VELIKO SEZONSKO SNIŽENJE 50-60% !

08.01.2015, 20:00

 

Malo po malo došlo je i to vrijeme... raznoraznih akcija i sniženja. I ove godine Surf Shop za vas je pripremio svoje VEEELIKO sezonsko SNIŽENJE. Nismo htjeli komplicirat i tražit od vas likeove, shareove i raznorazne igre već smo cjelokupni snowboard gear stavili na VELIKI POPUST. U prosjeku na ovogodišnju robu popust je 45-50% dok nekih lanjskih artikala možete naći i po 60+%!


Spasimo božićne kuglice – Božićni super popust!

18.12.2014, 08:00

 

Surfshop treba vašu pomoć! Donesite zaboravljene kuglice u Surf Shop gdje ćemo im mi pružiti novu priliku da povrate staru slavu. Naravno, vaša darežljivost neće proći bez lijepe geste s naše strane, svakog donositelja nagrađujemo s popustom do 50%! Ili ako ima još vas koji čuvate neku sportsku jaknu, koju ste prerasli ili vam više nije in, znamo klince srednjoškolce iz doma A.G.Matoš koji će vam biti zahvalni...


Snowboard Setovi - najbolja ponuda sezone!

12.12.2014, 15:22

 

Set - snowboard i vezovi! Kako bi Vam olakšali izbor nove opreme koja će slušati vjerno sljedećih godina na snijegu predstavljamo odličnan izbor snowboard dasaka i vezova po odličnoj cijeni.. Set, gem, meč!AnketaSUP - Kako i što kupiti?

Ne budi gluP kupi SUP :)

SUP kao što ste pročitali ovaj link... otkrili ste da je SUP najbrže rastući sport na svijetu. Nakon par klikova po internetu i probane daske od frenda, poznanika ili Surf Shop školice odlučili ste biti SUPer...

Ovaj mali Surf Shop vodič pripremili smo vam da lakše budete SUPer i uz malo hrabrosti krenete u avanturu zvani Stand-Up-Paddle iliti SUP. Oprema je važan element, a mi kao oni koji imaju sve daske koje vam fale smo vam odlučili pomoć.

Svestranost, popularnost i brzi rast ovog predivnog sporta kreirao je nekoliko disciplina istog, odnosno nekoliko različitih oblika dasaka oblikovanih prema potrebama veslača i vode na kojoj veslate.

Na tržištu postoje različite vrste dasaka od sprint, race, touring, all-round, surf pa sve do dasaka za jogu.  Široke daske odlikuje stabilnost dok uže i duže odlikuje brzina. Isto tako daske s velikom zapremninom sa sobom nose plovnost što doprinosi već nadvenim odlikama. Među njima potrebno je odabrati onu pravu? Kako odabrati koja je ona koja vam fali...?

Touring / All-Around

To je najlakši i najšire usvojeni oblik daske širom svijeta. Dužinom od 11' do 14' i prosječnom širinom  od 30'' do 32'' ove daske idealne su za rijeke, ušća, kanale, obalne uvale i mirnije more...  te savršene za popodnevno opuštanje, izlete, ali i ozbiljnije veslanje. Ukratko daska koja objedinjuje sve ono najbolje iz ovog sporta. Dizajnirane su kako bih veslali u svim vremenskim uvjetima i skoro sve imaju dovoljno volumena kako bih na njih stavili nešto suhih torbi i popratne opreme ukoliko planirate duži izlet. Također, volumenom su u prosjeku veće, 250-350L, pa na iste možete staviti dijete ili manjeg kućnog ljubimca. Dostupne su kao SUP daske na napuhavanje ili u čvrstoj varijanti ovisno o vašoj želji od epoxyja, drva ili kombinacije karbona i kevlara. Naravno, svaka od istih nosi i različitu cijenu... Savršena su kombinacija za touring agencije, rent, chartere, izlete i turističku ponudu čija potražnja raste iz sezone u sezonu. Pogotovo u ovoj kategoriji SUPa. Naša preporuka je JP  CruisAir 11'4''.

Iz asortimana Touring / All-Around dasaka nudimo:
Starboard Astro Whopper Fun
Starboard Astro Whopper
Starboard Astro Touring
Starboard Astro Blend
JP Australia AllroundAIR
JP Australia CruisAIR

Race / Sprint

Ovo je najbrže rastuća SUP disciplina. Ako imate malo više natjecateljskog duha i željni ste ovog neobičnog spoja adrenalina i ekstremne snage ovo je za vas. Utrke se održavaju po cijeloj regiji kako na otvorenom moru tako i na flat/white water lokacijama. Ovo su više ''namjenske'' daske te su dizajnirane da budu uže i duže kako bi svojom siluetom klizili kroz vodu. Prosječna šrina daska je 24'' do 28'' dok ovisno od kategorije, dužinom su 14' za race odnosno nešto više za sprint utrke. Objedinjuje ih brzina i lagana konstrukcija (karbon, kevlar, kompozit,...)  što se i odražava na nešto većoj cijeni...

U Race/Sprint ponudi imamo...
Starboard Astro Racer
JP Australia RacAIR

Sport

Kategorija koja pokušava objediniti najbolje iz oba svijeta Touring i Race dasaka. Ovo je katgorija koja je namjenjena svima tko želi bržu vožnju uz određenu dozu komfora. Sport daske namjenjene su ozbiljnijim veslačima koji ipak ne žele kročiti u Race segment. U ovoj kategoriji dasaka su nešto krače i šire od Race dasaka... no svakako vrijedi provjeriti i razmisliti.

Starboard Astro Touring
JP Australia SportsAIR
 
White Water

Ovo smo odlučili istaknuti, jer ovo je najnoviji oblik SUPanja i definitivno najekstremniji. Kraće daske od 9' i širine 36''+ savršena su varijanta za ogroman udar adrenalina koji sa sobom nose brzaci i rijeke. Samo za one najspretnije i najluđe. Uz dasku i veslo sa sobom morate obavezno ponjeti i prsluk, kacigu i vezicu kako dasku ne bi izgubili...  Daske su gumene / na napuhavanje i pojačane. Uz 5-7 kratkih perajica ove daske su neuništive...

Starboard  Stream....

WindSUP

Windsurf i SUP u jednom. Vrhunska kategorija za sve koji ne žele izdvojih veliku količinu novca, a žele spojiti ova dva predivna sporta. Od ove godine ovdje su dostupne i daske na napuhavanje za sve vas koji nemate previše prostora, a želite imati WindSUP dasku. Ovisno o vremenu i raspoloženju ove daske, nude vam izbor da li veslat ili staviti manji rig i uživati na slabijem vjetru. Idealnih dimenzija daska ima 200L u čvrstoj odnosno 300L u varijanti na napuhavanje i veličine je 10'x34'' / 10'x35'' što je savršeno za osobu do cca. 95-105kg. Neke daske imaju i kobilicu što vam olakšava penjanje u vjetar ako istu koristite za windsurf. U ovoj kombinaciji preporučamo Severne Synergy Rig do 6m2.

Starboard WindSUP 10x34
Starboard Windsup 10x35 silver
Starboard Windsup 10x35 silver w/dagger
 
Fisherman / Tender / Explorer / Yoga

Šarolika ponuda neobičnih i jaaako šitokih dasaka. Ove 405L velike daske širine od čak 40'' odnosno preko 100cm dostatne su za korisnike 120+kg. Odlikuje ih izuzetna stabilnost i nosivost. Ove daske namjenjene su za različite aktivnosti kojima se SUP koristi. Tender je namjenjen za ''težu kategoriju'' veslača i prijevoz od broda do obale. Fisherman je ista daska s dva nosača za ribičke štapove i trollanje. Explorer je prva i jedina daska s velikim prozorom za istraživanje podmorja. Savršena varijanta ukoliko na svoju dasku želite povest dijete i Yoga kao varijanta za opuštanje i vježbe istezanja, ali i ravnoteže u savršenom okruženju.

Surf
Kategorija koja kod nas nije baš zaživila s obzirom da na obali nema velikih valova. Ima grupica entuzijasta koja ovaj način SUPa koristi na vanjskoj (južnoj) strani Dugog otoka. Ovo su kraće daske u prosjeku 9'' dužine namjenenje za spajanje SUPa i Wave surfa... u svakom slučaju jako zanimljivo...

VESLA... iliti lakše je bolje!

Ovisno od kategorije SUP daske na isti način birate i veslo. Ovdje je nešto manje opcija ali uz dasku ovo je druga najvažnija stvar...  Kraća vesla idealnija su za race i sprint dok nešto duža za Touring i all-around veslanje.  Tehnologija kao i na daskama nudi od aluminija i ABS plastike do različitih kombinacija drva i karbona...

Teleskopska vesla nešto je što preporučamo svima, razlog tome je podesiva dužina vesla kako bi više ljudi moglo koristiti SUP dasku. Cijene istih kreću od 350kn do cca 1300kn ovisno od materijala. SurfShop best buy varijanta je Starboard Eduro Tufskin Adjustable za 682,50kn. Čvrsto, pouzdano i provjereno teleskopsko veslo testirano u dugogodišnjim korištenjima u rentu i satima veslanja.

Čvrsta vesla – posebna kategorija. Djele se na Enduro i High Aspect odnosno na vesla za Touring ili Race. Ova vesla režu se na određenu dužinu kako bi što bolje odgovarala veslaču. *Ovisno od vaše visine i načina veslanja režu se na vašu visinu +/-10cm za race odnosno +/-5cm ukoliko veslo koristite za All-Around / Touring veslanje. Uzmite u obzir da je ručica 8cm. Ova vesla su izrađena ovisno o vašoj želji od stakloplastike, epoxyja, karbona, drveta ili kombinacije ovih materijala. Cijene kreću od 1390kn pa sve do 3289kn ovisno od materijala i vaših želja. 

Na veslima možete birati i veličinu lopate no u 90% slučajeva ona je 525-550cm2.

Zadnja kategorija su i dječja vesla koja su samo manja varijanta vesla za odrasle. Naravno i kod njih proizvode se u različitim veličinama i materijalima...

ČVRSTA SUP ILI SUP DASKA NA NAPUHAVANJE???!?

Vječna debata i veliko pitanje. Oboje je zakon, no ne postoji vrijeme i mjesto za oboje u isto vrijeme... No tu smo da vam pomognemo donjeti pravu odluku...

Prilikom odabira čvrste ili daske na napuhavanje važno je znat odgovor na par pitanja...
1. Za što želite koristiti vašu SUP dasku / kakav ste veslač?
2. Kakav prijevoz imate za vašu SUP dasku?
3. Gdje planirate spremiti vašu SUP dasku?
4. Koliko financijski mislite izdvojiti za SUP dasku?
5. Koliko ste grubi prema opremi?

Ukoliko razmišljate o utrkama na visokoj razini, sprint i battle of the paddle utrkama teško će te pronaci dasku na napuhavanje koja odgovara vašim zahtjevima. Ova kategorija zahjevna česte treninge i često veslanje dok flex daske na napuhavanje povečava otpor za veslanje, tako da u ovom slučaju čvrste SUP daske su odabir za vas... naravno uz karbon i fancy daske dolaze i golišave djevojke... :) U ovoj kategoriji daske su skupe i krhke pa se dosta ljudi odluči i na race daske na napuhavanje koje će zadovoljiti većinu potreba lokalnih natjecanja, ali i brze vožnje, no malo je manje vjerovatno da ćete osvojiti svjetski tour s napuhankom.

SUP izleti, duže rekreativne vožnje i weekend veslanje svakako su najpopularnija stavka. Tu spadaju Touring i All-Around daske koje su naprednom tehnologijom i čvrstoćom velikom večinom zamjenile daske na napuhavanje. Razlika u čvrstoći i brzini je cca. 5% tako da ukoliko nemate prostora za skladištenje i transport ovdje sigurno kraljuje daska na napuhavanje. Iako, ako imate prostora i mjesta za transport nemojte podcjeniti lasičan čvrsti SUP! Pogotovo ako želite lakšu wood ili karbonsku dasku.

Jedna od stavki koja je često odluka kupnje ''napuhanke'' je i transport i skladištenje. Posebice 14' + race dasaka... Ukoliko nemate veći auto, krovne nosače jednostavno dasku ispušite, spakirajte u udoban ruksak i stavite u prtljažnik ili sjednite na bicikl...  U krajnjem slučaju lakše je hodati s daskom u ruksaku nego u rukama. A svaka se napuše za cca. 3-5min max. Osim u slučaju da živite tik uz vodu...!

Koliko novaca izdvojiti za SUP
To ostavljamo na vama. Velika većina ''napuhanaca'' ima slične cijene. Dok čvrste daske ovisno od materijala, veličina i namjene imaju šarenoliku cijenu. U svakom slučaju ljubav će se roditi prvog momenta kada isprobate SUP. Surf Shop vas nudi i opciju renta SUP dasaka gdje sami možete zaključiti što je za vas. Naravno u slučaju kupnje vračamo vam iznos renta.